Index Cooperative, organizata autonome e decentralizuar (DAO) Origjina shenja si Indeksi i Pulsit DeFi, partnerizuar me një DAO tjetër, Bankless, për të lançuar një shenjë të re kripto të quajtur indeksi BED.

E propozuar për herë të parë në shkurt , indeksi BED përmban një shpërndarje të barabartë të të dhënat bitcoin , eter dhe financa të decentralizuara (DeFi), të cilat do të përfaqësohen nga DeFi Pulse Index (DPI) i Index Coop.

Sipas Index Coop, BED dhe indekset e tjerë të kriptove ofrojnë një mënyrë të lehtë për të sapoardhurit e kriptove që të kenë ekspozim të persifikuar ndaj aseteve të ndryshme në një mënyrë të thjeshtë dhe transparente.

Ndërsa decentralizimi bëhet një temë më e rëndësishme në kripto, DAO -të po marrin vrull. Këto janë koleksione njerëzish dhe njësish në internet që mblidhen për të drejtuar një organizatë pa udhëheqës. Ato janë në thelb kompani për një botë të decentralizuarMe

Dhe në rastin e indeksit BED, ajo që ata po ofrojnë është një produkt financiar tradicional - një indeks - për tregjet kripto jo -tradicionale.

DAO pa bankë hartoi metodologjinë për indeksin BED dhe do të jetë përgjegjës për ribalancimin mujor nëse është e nevojshme.

Indeksi BED do të përfaqësohet nga një shenjë plotësisht e garantuar ERC-20 dhe do të jetë e disponueshme për blerje në Uniswap v3, Index Coop dhe TokenSets.